Начало Други Такуя Изава ще направи дебют в WTCC на Сузука

Такуя Изава ще направи дебют в WTCC на Сузука

67
0
Такуя Изава

Honda обяви, че Такуя Изава – водещ пилот в сериите Супер GT (GT500) в Япония, ще се състезава в домашното си състезание от световния шампионат за туристически автомобили (WTCC) на пистата Сузука на 22 септември. Той ще направи дебют с Honda Civic WTCC, направена от Honda Racing Team JAS.

 Изава е завършил училището за пилоти на пистата Сузука и бе сред водещите състезатели в сериите SRS-F Formula през 2002 г. След това кариерата му продължи в няколко категории Формула в Япония и Германия, а също сериите SUPER GT в Япония. В момента Изава и неговият съотборник са лидери в класирането при пилотите в сериите GT500. Те карат кола RAYBRIG HSV-010 за Team Kunimitsu.

За своя дебют в WTCC, Изава казва:

– Искам да благодаря на Honda, Honda Racing Team JAS и на всички, които ми съдействаха да участвам в състезанието от WTCC на Сузука. Миналата година аз бях на тестове с JAS Team в Португалия и професионализмът на хората от тима ме вдъхнови. Те ще ме подкрепят и в състезанието на Сузука. Двата тима на Honda в WTCC имат пилоти с голям опит. Габриеле Таркини и Тиаго Монтейро са карали във Формула 1, а също и в други световни серии. Заедно с прецизността на Норберт Михелиц с частната кола в WTCC,  те се представят фантастично. Вълнувам се, че ще се присъединя към тях в състезанието на Сузука и ще се конкурирам с други пилоти от световна класа. Бих си представил, че постигането на високи резултати при първото ми участие сред такава конкуренция ще е трудно. Аз обаче разчитам на опита си в състезанията с туристически автомобили, където съм израсъл. Това е  ново приключение за мени и този опит ще помогне да се изгради бъдещата ми кариера. Надявам се да доставя удоволствие на всички фенове на WTCC.