Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Танабе смята, че двигателят на Хонда за 2021 е надминал миналогодишния на...

Танабе смята, че двигателят на Хонда за 2021 е надминал миналогодишния на Мерцедес

5677
0
Хонда
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Техническият шеф на Хонда, Тойохару Танабе, сподели че според него двигателят на Хонда в момента е по-добър от този на Мерцедес през 2020. Това става след като Ред Бул и Алфа Таури записаха най-бързите времена на тестовете в Бахрейн. Подобрената задвиждваща система дава допълнителни надежди на Ред Бул в борбата за титлата по време на предстоящия сезон.

„Вярвам, че надминахме миналогодишния двигател на Мерцедес. Зависи от условията. Но нямаме идея какво е подобрението от тяхна страна. Ще видим когато започне квалификацията и след като отмине състезанието“, казва Танабе.

Самият технически шеф на Хонда сподели, че е доволен от прогреса до момента и определи тестовете като по-добри в сравнение с минали сезони. По отношение на надеждността той заяви, че е имало по-малко проблеми от очакваното, което е добър знак за него. Температурите по време на теста достигнаха 34 градуса и фактът че предвид тях Макс е успял да запише най-голям брой обиколки в първия ден е бил позитивен по отношение на издръжливостта на задвижващата система. Въпреки това Танабе предупреждава да не бъде подценяван потенциала на Мерцедес.

„През изминалия сезон видяхме голям скок в развитието на двигателя им. Много е трудно да се предположи какво се случва, както и резултатът от тяхната работа. Засега нямаме отговор. Надявам се, че ще бъдем в позиция да се борим за шампионата с Мерцедес. Но знам колко силни са те в техническо отношение, шасито, задвиждващата система, пилоти и екипна работа. Рано е да се каже каквото и да било след само 3 дни тестове.“

Миналата година от Хонда обявиха, че ще се оттеглят от F1 в края на 2021. Те все пак ще останат ангажирани с развитието на задвижващата система и ще разработят дизайна, който ще се използва през 2022.