Начало Rally Танак: Победата е особено важна за мотивацията на целия тим

Танак: Победата е особено важна за мотивацията на целия тим

239
0

От Танак се върна в битката за титлата в световния рали шампионат (WRC) този сезон с безапелационна победа в рали Чили. Той излезе втори в генералното класиране – на 10 точки зад Себастиен Ожие.

„Чувствам облекчение. Страхотно е да спечеля първото рали в Чили”, каза Танак след финала

„Беше много сложна надпревара, изискваше огромна концентрация, внимание да не допускаш грешки. Още при опознаването видяхме колко трудни са условията. Последният ден също не бе лек. Двамата Себастиен-и (Ожие и Льоб – б.а.) натиснаха здраво зад мен, а разликата не бе толкова голяма. Аз се сдържах в известна степен, пазейки гумите си за финалния етап. Трябваше да вземем максимум точки от пауърстейджа.”

„В последните надпревари изживяхме някои разочарования. Прекрасно е, че се връщаме в битката за титлата с перфектен уикенд. Това бе особено важно за отбора, за да поддържаме мотивацията висока.”

Навигаторът му Мартин Ярвеоя допълни, че подиумът бил истинско удоволствие с легенди като Льоб и Ожие.

„Брилянтна победа за нас и за От”, коментира шефът на тима Томи Макинен

„Той кара великолепно и безгрешно през целия уикенд. Цялото рали бе огромно предизвикателство. Отсечките са хубави, но при нови бележки е трудно да се ориентираш между дърветата и по изкачванията.”

Крис Мийк завърши осми, но получи наказание заради смяна на строшеното му предно стъкло в забранена зона преди осмата отсечка. Той изобщо не бе доволен от това решение на стюардите, което го прати десети. Впоследствие заяви, че отчаяно иска да направи чисто рали, тъй като смята, че е достатъчно бърз, за да се качи на подиума.

Яри-Мати Латвала бе 11-и на финала на надпреварата в Чили.

„След грешката в събота трябваше да гледам напред и да видя какво мога да постигна в пауърстейджа. Радвам се, че записах трето време. Беше трудно рали, но най-важното е, че колата върви страхотно и можех да поддържам добро темпо”, сподели финландецът.