Начало Рали Танак победи в рали Чили, Ожие надделя в двубоя с Льоб

Танак победи в рали Чили, Ожие надделя в двубоя с Льоб

571
0
От Танак
От Танак; снимка: Тойота Рейсинг

От Танак спечели рали Чили и излезе начело в генералното класиране на световния рали шампионат (WRC) за 2019 г. Той поведе във втората отсечка на надпреварата, натрупа достатъчно преднина и контролира темпото до финала. Това е втори успех за естонеца след този в Швеция. В шестте кръга досега От, Нювил и Ожие имат по две победи.

„Трябваше да съм невероятно съсредоточен, за да успея”, каза Танак след финала

„Преди ни се е случвало да изтървем лидерството в надпревара, но сега доказахме, че твърдо участваме в битката.”

Всъщност борба имаше, но зад естонеца и тя бе между шесткратния световен шампион Себастиен Ожие и деветкратния носител на короната в ралитата Себастиен Льоб. Пилотът на Хюндай се доближи на малко над секунда до съперника си. Ожие обаче вдигна сериозно темпото през последния ден и надделя в двубоя им.

Финиширайки втори, той записа шесто поредно класиране за Ситроен в топ 3 от началото на сезона досега. Освен това излезе начело в генералното класиране със 122 точки. Танак е на 10 зад него, а катастрофиралият по-рано през уикенда Тиери Нювил е с актив от 110.

Льоб все пак стигна до подиума

Това е първо призово класиране за него с екипа на Хюндай. Той взе и четири отсечки – само Танак имаше повече спечелени етапи в Чили (6).