Начало WRC News Ожие преди рали Турция: Вярвам, че сме направили стъпка напред с колата

Ожие преди рали Турция: Вярвам, че сме направили стъпка напред с колата

362
0
Томи Макинен, Себастиен Ожие
Томи Макинен и Себастиен Ожие; снимка: Тойота

Себастиен Ожие вярва, че има напредък с Тойота Ярис WRC, но е внимателен в прогнозите си за предстоящото рали Турция. Шесткратният WRC шампион спечели надпреварата преди година и нов успех ще му помогне в битката за титлата тази година. Той е начело в генералното класиране с аванс от девет точки пред съотборника си Елфин Еванс. От Танак излезе трети след успеха си в Естония.

Отсечките в Турция са изключително тежки. Натоварването върху колите и екипажите по каменистите пътища в топлото време е огромно. Ярис-ът не бе най-добре представящият се автомобил в надпреварата в предишни години. Ожие обаче вярва, че има прогрес след теста му на подобни отсечки в Гърция. През 2019 г. той спечели надпреварата със Ситроен C3.

„Няма да е лесно да повторим миналогодишния резултат. Ралито е трудно за всички, но за нас като първи на пътя ще е особено сложно“, коментира Ожие

„Наскоро имахме много добър тест, който ни помогна да се подготвим. Вярвам, че определено имаме подобрения и сме направили стъпка напред с колата.“

Еванс за първи път участва в битка за титлата. Той упорито избягва въпроси за шансовете си в тази борба и настоява, че подходът му продължава да е рали за рали.

„Рали Турция винаги е трудно състезание. Контрастът с бързите пътища на Естония ще е сериозен. Скоростта е значително по-ниска, цялостният характер е различен. Трябва да сме готови за жегата и натоварванията. Колата вървеше доста добре по време на тестовете в Гърция. Надявам се чувството да е същото и в самата надпревара“, сподели Еванс.

Кале Рованпера каза, че очаква това състезание да е по-трудно за него от обичайно, тъй като няма кой знае колко стартове на подобна настилка

„Миналата година карах в Турция във WRC2, така че все пак имам някаква представа. Изглежда отборът е направил много голяма крачка в сравнение с миналия сезон и смятам, че трябва да вървим по-добре в тези условия“, добави Рованпера.