Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Таварес: Рено не получават достатъчно признание за титлите с Ред Бул

Таварес: Рено не получават достатъчно признание за титлите с Ред Бул

52
0
Карлос Таварес

Рено не получават достатъчно признание за приноса си в спечелването на титлите на Ред Бул, заяви главният оперативен директор на компанията Карлос Таварес по време на автомобилното изложение в Женева.

Отборът от Милтън Кийнс покори върха в Гран при и три поредни години печели короните и при пилотите, и при конструкторите.

Разочаровани сме от липсата на признание за това, че побеждаваме компании като Ферари и Мерцедес – обясни Таварес пред Аутокар. – Част от проблема със сигурност се дължи на глобалния ни маркетингов екип. Ясно е, че трябва да вдигнем повече шум около работата си. Ние сме световни шампиони. Можем да продаваме мотори на отборите заради това, но не получаваме кой знае какво друго признание. Иначе отношенията с всички екипи (с които работим в F1) са топли, дори емоционални. Франк Уилямс например е много уважаван в Рено – не само заради спечелените шампионати и победи, но и заради самата му личност. С Лотус имаме исторически връзки, а с Катерам работим и по проекта за спортни автомобили Alpine. Тези три тима имат специфични връзки с Рено и това има значение. Може би един ден ще постигнем същото и с Ред Бул.

Производителите на двигатели ще имат по-голяма възможност да демонстрират способностите си с новите мотори V6 турбо, които ще се използват във Формула 1 от следващия сезон, смята Таварес.

Промяната в правилата ще върне вниманието върху агрегатите – в по-голяма степен, отколкото бе напоследък – допълни той.