Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тийм Лотус остава с това име в F1

Тийм Лотус остава с това име в F1

53
0
Лотус,Тийм Лотус

Сагата за използване на името Лотус получи съдебно решение днес в Лондон, където съдия Питър Смит се произнесе по делото Груп Лотус срещу Тийм Лотус. Според него организацията на Тони Фернандес 1Malaysia Racing Team е нарушила лицензионното споразумение с наименованието Лотус Рейсинг, но има право да продължи да се състезава като Тийм Лотус във Формула 1. Груп Лотус пък може да използва само Лотус в Гран при.

И двете страни обявиха, че са спечелили битката.

Всички сме доволни от изясняването на факта, че сме собственици на Тийм Лотус. Искахме да развием дългосрочно партньорство с Груп Лотус, да им помогнем да продават повече автомобили, но тази врата се затвори и сега можем изцяло да се съсредоточим върху осигуряване успеха на Катерам Карс по пътищата и Тийм Лотус на писта – заяви Фернандес.

Шефката на легалния департамент на Груп Лотус Сара Прайс пък обяви след обявяване на присъдата удовлетворение от факта, че компанията има право да се състезава под името Лотус в F1! Тя и компанията, която представлява обаче, възнамеряват да обжалват решението в опит да придобият изцяло правата не само върху Лотус (като самостоятелно наименование), но и върху словосъчетанията с думата.