Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Технически проблем забавил Хюлкенберг

Технически проблем забавил Хюлкенберг

890
0
Нико Хюлкенберг
снимка: Рено

Пилотите на Рено Нико Хюлкенберг и Даниел Рикиардо не успяха да прескочат Q2 и ще стартират в Гран при на Австралия от 11-а и 12-а позиция на стартовата решетка. Спортният директор на тима Алан Перман призна, че в отбора са се надявали колите да са в топ 10.

Технически проблем попречи на Хюлкенберг да довърши финалната си бърза обиколка. Той изтърва Q3 с разлика от само 0,03 сек.

„Достигането на Q3 определено бе възможно днес. За съжаление имахме малък проблем, който ни коства опита за класиране в топ 10”, обясни той.

„В първия си тур в Q2 загубих малко време заради трафик и блокиране на гумите, но демонстрирахме, че имаме силно темпо. Конкурентоспособни сме. Знаем колко близка е битката и че малките разлики водят до големи промени. Ние сме в нелоша форма за утре и е възможно да направим силно състезание от 11-а позиция на грида. Колата вървеше добре в дълги серии в петък и се чувствам удобно. Имаме шанс за точки.”

Рикиардо призна, че е разочарован от изпускането на Q3.

„Особено като се има предвид, че ми трябваше само половин десета от секундата, а това мога да го наваксам. При последния си бърз тур загубих време в първи сектор. Имахме потенциала за Q3 – затова е разочароващо, когато не направиш перфектна обиколка. Очаквано борбата в средата на колоната е сериозна, но съм оптимист за изхода от състезанието. Винаги искам да се справя добре у дома, но трябва да внимаваме”, допълни австралиецът.