Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Техническите характеристики на Сахир показаха недостатъците ни, заяви Доменикали

Техническите характеристики на Сахир показаха недостатъците ни, заяви Доменикали

43
0
Кими Райконен,Фернандо Алонсо

Техническите характеристики на пистата Сахир в Бахрейн показаха недостатъците на Ферари F14 T, заяви шефът на Скудерията Стефано Доменикали след финала на третия кръг от световния шампионат на Формула 1.

Фернандо Алонсо и Кими Райконен се класираха девети и десети, на повече от половин минута зад победителя Люис Хамилтън (Мерцедес).

Гран при на Бахрейн бе епилогът на един уикенд, който се оказа толкова труден, колкото очаквахме още преди пристигането си на Сахир – коментира Доменикали. – Това трасе е особено тежко за колата ни. Техническите характеристики на пистата показаха недостатъците ни, пропуските в представянето. Сега трябва да забравим това състезание и да гледаме напред, защото не ми харесва да гледам пилотите ни да се борят непрекъснато, а да нямат възможност да атакуват или да се защитят на правите. Предстои ни важен тест, на който очаквам да видя първи стъпки напред. Отборът не бива да се обезсърчава, дори нещата досега да не са се получили както ги искаме. Трябва да продължат да работят, за да напреднем възможно най-бързо.

Като защитна определи надпреварата инженерният директор Пат Фрай. Той обясни, че тимът не е можел да иска повече от пилотите си при такава липса на достатъчно висока максимална скорост, с каквато се бореха Алонсо и Райконен.

Това наложи защитното каране. Дори в средния сектор, където има най-много завои, F14 T не вървеше конкурентоспособно. Просто не бе достатъчно добър болид, за да позволи на Фернандо и Кими да атакуват съперниците. В Маранело работим по решения за по-добра управляемост – и на колата, и на задвижващата система.Опитваме се да подобрим ефективността и от аеродинамична гледна точка. Събраните в състезанието данни ще са основата за тестовете във вторник и сряда на Сахир – каза още Фрай.