Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Техническа повреда тормози Сена

Техническа повреда тормози Сена

50
0
Сакон Ямамото

Сакон Ямамото и Бруно Сена учеха пистата Йонгам днес, но този път и всички останали пилоти правеха същото, тъй като корейското трасе е чисто ново. Програмата на японеца премина спокойно, докато съотборникът му бе спрян от технически проблем – счупено задно окачване по непотвърдени данни. Следобед всичко бе разрешено и Бруно продължи работата си, но за кратко и съответно не остана особено доволен.

– Денят ни не бе особено ефективен. В първата сесия техническа повреда ме принуди да спра. Някои части трябваше да бъдат сменени и в крайна сметка успях да направя само една бърза обиколка следобед – разясни бразилецът.

При това положение голямата част от задачите по настройване на колите се падна на Ямамото, който опита да изкара възможно най-много време на трасето.

– Всичко е ново за всички ни. Както и очаквахме, асфалтът бе доста хлъзгав сутринта, но нивото на прилепяне се подобряваше непрекъснато. Направихме много турове, за да съберем възможно най-много данни. Най-накрая успяхме да използваме и двата налични типа гуми. Сега трябва да се трудим упорито за утре – коментира Сакон.