Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Техническият разбор на Алан Перман

Техническият разбор на Алан Перман

83
0
Роберт Кубица

Главния състезателен инженер на Рено Алан Перман направи обичайния си технически разбор на петъчните тренировки – този път за Гран при на Япония.

– Какви бяха условията на пистата днес?

– Всичко беше наред. Тук има високо сцепление, така че пилотите не се оплакваха особено по този показател. Във втората сесия вятърът се усили и това ни създаде малко повече проблеми, тъй като автомобилите станаха по-трудни за управление, но нямаше кой знае какви драми.

– Какви бяха основните цели за деня?

– Тъй като утре явно ще вали сериозно, основната цел за деня бе да се направи цялостен преглед на автомобилите и гумите, защото не очакваме утре сутрин да се кара на сухо. Затова и тествахме гуми по-дълго от обикновено във втората сесия.

– Как е цялостният баланс на R30?

– При колата на Роберт [Кубица] има лек дисбаланс, но съм сигурен, че можем да го оправим тази вечер. Виталий [Петров] страдаше от лека нестабилност на предната част сутринта, но инженерите му направиха няколко промени в реглажите между двете тренировки и следобед нещата бяха съвсем различни.

– Как се справи Виталий с научаването на пистата днес?

– Мисля, че свърши добра работа. Времето му е приблизително с половин секунда по-бавно от това на Роберт и можем да очакваме да намали още разликата утре.