Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Темпото ни в дълги серии изглежда силно, смята Верстапен

Темпото ни в дълги серии изглежда силно, смята Верстапен

731
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Дан Мълан/Ред Бул Контент Пуул

Пилотите на Ред Бул Пиер Гасли и Макс Верстапен се наредиха едва 12-ти и 13-ти в петъчната втора свободна тренировка за Гран при на Канада.

Верстапен направи 48 тура в двете сесии и сподели, че се е чувствал добре в колата

Първата тренировка премина добре за мен. Във втората нещата може би не са изглеждали лесни отстрани, но според мен колата вървеше както трябва. Не успях да завърша бързия си тур в тази сесия, което беше истински малшанс. Стигайки до последния шикан, попаднах на Пиер, изпързалях се и ударих стената. Жалко, тъй като пропуснахме малко време. Но пък имахме прилично темпо, когато бяхме на пистата”, каза Верстапен.

„Смятам, че хлъзгавото трасе също не ни помогна. Темпото ни в дълги серии обаче изглежда силно. Трябва само да донастроим колата за съботните сесии. Беше много прашно и се наложи да използвам четири или пет слюди на визьора, а по принцип се справям само с една. Малко е прекалено, особено извън състезателната траектория. Надявам се условията да се подобрят.”

Гасли каза от своя страна, че понастоящем изглежда няма достатъчно скорост

„Трябва да анализираме всичко и да намерим решение. Гумите се износваха сериозно. Други екипи също имаха проблеми с тях, така че може би това ще направи състезанието в неделя интересно”, допълни французинът.

„Не видях какво точно стана с Макс. Подготвях собствения си тур, когато ми казаха, че наближава. Опитах се да натисна и да се махна от пътя му.”

„Още не може да се каже какво е възможно да се случи в квалификацията. Не знам дали ще сме в състояние да се състезаваме с Мерцедес и Ферари, но ще сторим всичко по силите си.”