Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Темпото ни бе конкурентно след първите 5-6 тура, твърди Алонсо

Темпото ни бе конкурентно след първите 5-6 тура, твърди Алонсо

53
0
Себастиан Фетел,Фернандо Алонсо

Първите думи на Фернандо Алонсо след Гран при на Япония бяха поздравления към Себастиан Фетел за втората титла на пилота на Ред Бул. Испанецът стисна ръка на съперника си още преди германецът да слезе от колата си. Конкретно на пистата Сузука обаче състезателят на Ферари финишира пред шампиона и бе доволен, че имаше шанс дори да спечели.

Наясно сме, че в квалификациите сме зад Ред Бул и Макларън, но в надпреварите има други фактори като например износването на гумите и тях можем да използваме. Тук съперниците ни бяха много силни в първите 5-6 тура, но след това ги доближихме много. Подиумът ми е страхотна мотивация за последните четири старта от сезона. Беше чудесно състезание, в което стратегията бе крайно важна, а и темпото ни – за разлика от предишни надпревари – бе на ниво. Ще опитаме пак в Корея – коментира Алонсо.

Извличането на максимума от автомобила от страна на Фернандо бе отбелязано от техническия шеф Пат Фрай. Той определи резултата от Сузука като страхотен.

Стратегията ни бе с три стопа и знаехме, че няма да ни е лесно, като се има предвид високата степен на износване на гумите. Колата за сигурност ни помогна (поне този път). Дори трафикът бе полезен като никога, поне за Фернандо. Не успяхме да постигнем максимално възможното темпо в последната част със софт – направихме ранен бокс, но пък не искахме да удължаваме прекалено точно финалния стинт. Представянето с медиум не бе прекалено лошо и имахме далеч по-малко грижи със загряването – добави Фрай.