Начало Автомобилни новини Tesla Cybertruck се появи на автосалона

Tesla Cybertruck се появи на автосалона

Tesla Cybertruck на автосалона в София

Електрическият пикап прави своя дебют в България с амбицията да отвори нова ера за електрическите превозни средства и у нас.

Футуристичният Cybertruck е изложен на Автомобилния салон в София на щанда на ММ Ауто в зала 6, демонстрирайки за първи път своя новаторски дизайн и напреднала технология пред българската публика. Показаният модел е оборудван с два мотора, които осигуряват превъзходна динамика и възможности за задвижване на всички колела. Известен със спорния си дизайн, Cybertruck разполага с т.нар. екзоскелет на Tesla, изработен от ултратвърда студено валцована неръждаема стомана 30X. Конструкцията е проектирана да осигури максимална издръжливост и защита. Устойчивото на разбиване стъкло и ъгловатата форма на каросерията отличават Cybertruck от всяко превозно средство, виждано досега.

Основни спецификации на изложения Cybertruck:

  • Задвижване на всички колела от два електрически мотора. Тази версия на Cybertruck осигурява изключително сцепление и контрол, позволявайки ускорение от 0 до 100 км/ч само за 4,5 секунди
  • Пробег до 480 километра с едно зареждане – гаранция, че дългите пътувания са възможни без компромис с мощността
  • Прикачен товар до 4500 килограма – предефинира концепцията за „работен кон“ за съвременните потребители
  • Полезен товар до 1580 килограма – прави модела много гъвкав за лична и професионална употреба
  • Висока проходимост, осигурена от адаптивно въздушно окачване, което може да повдига или спуска каросерията с 10 сантиметра. Чрез него Cybertruck е идеален както за градска, така и за офроуд среда.

Автомобилът ще остане в Интер Експо Център до края на изложението – 27 октомври, неделя.