Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тилке отговори на критиките, че новите писти в F1 са скучни

Тилке отговори на критиките, че новите писти в F1 са скучни

2916
0
Гран при на Русия, Сочи
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Херман Тилке отговори на критиките, че по-новите писти в календара на Формула 1 от последните 10-ина години са скучни. Сред тях са трасетата в Абу Даби, Сочи, Китай.

Дизайнерът е силно критикуван предимно от феновете, че пистите не са достатъчно атрактивни и не предлагат добри възможности за изпреварвания. Според него обаче има обективни причини за това.

„Никога не започваме една конфигурация от бял лист хартия, каза Тилке пред La Republica. – Имаме много ограничения. Едни от тях се дължат на правилата по отношение на сигурността, които започнаха да бъдат въвеждани след смъртта на Аертон Сена. Те продължават да се развиват.

Освен това трябва да уважаваме културните и историческите традиции на дадения район. А също така трябва да се съобразяваме и с разходите. Инвеститорите искат съоръжения, които могат да се използват за различни цели.

Надяваме се последният ни проект за трасето в Ханой да бъде готов за следващата година. Времето, с което разполагаме не е много, но сме свикнали с това.“

Тилке признава, че често пилотите му помагат за направата на конфигурацията на трасетата. Но никой друг не му е помогнал повече от легендата Михаел Шумахер. Херман признава, че дължи много на него, като германецът му е давал полезни насоки и съвети.