Начало Moto News Тимът на Аспар представи програмата си за сезон 2011

Тимът на Аспар представи програмата си за сезон 2011

40
0

Тимът на Аспар представи официално всичките си три екипа в световния шампионат по мотоциклетизъм по време на официална церемония, състояла се в културния център в Мадрид.

За втора поредна година Аспар ще се състезават и в трите класа на мотоциклетната Гран при, като за трите екипа ще карат общо шестима състезатели.

В кралския клас единствената машина на Аспар отново ще управлява Ектор Барбера, в Мото 2 пилотите на тима ще са Хулиан Симон и Ксави Форес, а в най-малкия, 125-кубиков клас, тимът се завръща към формата с трима състезатели, като тази година имената им са Нико Терол, Ектор Фаубел и Адриан Мартин. И шестимата пилоти, както и трите състезателни машини, присъстваха на представянето, където шефът на структурата – Хорхе Мартинез „Аспар“, не скри радостта си от факта, че отново ще има възможността да пусне свои машини и в трите класа на MotoGP.

„Много съм горд от това, че за втора поредна година Тим Аспар ще има структури и в трите класа на световния шампионат. Това е изключително предизвикателство и включва тимове, които работят фантастично. Работим постоянно, за да изведем този проект още по-напред. Отборите ни в 125 см3 и Мото2 работят много добре, затова там ще гоним спечелването на титлите. В МоtoGP пък вече имаме година опит зад гърба си и се надяваме вече да можем редовно да завършваме в Топ 10, а дори и в Топ 5 в някои състезания. Тази година също така отборът ни е изцяло испански, практически всички са от Валенсия и за мен е чест да мога да работя с испански пилоти, имащи толкова голям потенциал“, заяви Мартинез.