Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тимът на Ферари спира дейност от днес

Тимът на Ферари спира дейност от днес

688
0
аеродинамичен тунел,Маранело,тръба,Ферари
снимка Ферари

Тимът на Ферари обяви, че от днес до 8 април включително спира оперативните си дейности. Решението е във връзка с новата разпоредба на шефовете на спорта и ФИА затварянето на заводите на отборите в F1 да стане в периода от сега до края на април месец, когато така или иначе няма да има състезания. То трябва да продължи 21 дни без прекъсване.

Според предварителния план спирането трябваше да бъде през август за 14 дни. Заради разпространението на коронавируса COVID-19 и отлагането на първите 4 кръг от сезона обаче шефовете на Формула 1 и ФИА решиха то да бъде изтеглено, за да може през август да се проведат 1 или 2 състезания.

В същия период (19 март – 8 април) оперативна дейност прекратява и тимът на Хаас. Ред Бул и Алфа Ромео обявиха, че спират да работят в заводите си съответно от 27 март и 23 март.

„Скудерията Ферари напълно подкрепя решението на ФИА и Формула 1 да изтеглят напред обичайното лятно затваряне на заводите, се казва в съобщението на тима

– Отборът ни ще бъде затворен от 19 март до 8 април включително. Приоритет за екипа винаги е била безопасността на служителите и техните семейства. Поради това от няколко дни работата в Маранело е преустановена или заменена, където е възможно, с интелигентна работна система.

Ние сме също толкова разочаровани, колкото и феновете ни, че не можем да се състезаваме, както сме правили повече от 70 години. Когато обаче сме изправени пред ситуация, сериозна като тази, жизненоважно е да следваме съветите на властите и да ограничим всички дейности колкото е възможно повече, за да се овладее вирусът възможно най-ефективно.

Ще изчакаме ситуацията да се подобри, за да можем да се върнем към нормалността в ежедневието си, както и към състезанията. Междувременно мислите ни са с всички, засегнати от вируса и тези, които работят в битката срещу него. Макар и от дистанция, оставаме обединени. Този вирус може да бъде победен.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.