Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тимовете са отхвърлили предложението на Liberty Media за купуване на акции

Тимовете са отхвърлили предложението на Liberty Media за купуване на акции

40
0

Отборите от Формула 1 са отхвърлили предложението на Liberty Media да придобият акции на спорта, като в замяна на това да нямат право на глас при вземането на важни решения в спорта. Това е станало по време на снощната среща на Световния съвет на ФИА в Женева, съобщава Auto Motor und Sport.

По време на нея федерацията одобри закупуването на F1 от страна на Liberty Media, като централата ще запази дела си от 1% от акциите. Очаква се сделката да бъде завършена до края на този месец и ще е на обща стойност от 8 милиарда долара.

От Liberty бяха предложили в края на миналата година на тимовете да купят до 20% от акциите на F1, като ще получават част от печалбата на FOM и ще имат представител в борда на директорите, но в замяна на това няма да имат право на глас при взимането на важни решения

Според изданието отборите се проявили малък интерес към офертата на Liberty, като човек от водещ отбор заявил: “Без да имаме влияние в  маркетинга на F1 и посоката, в която ще се развива спортът в бъдеще, купуването на акции не е много атрактивно за нас.”