Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тио Елинас ще тества за Маруся, Серхио Канамасас – за Катерам

Тио Елинас ще тества за Маруся, Серхио Канамасас – за Катерам

41
0
Тио Елинас

Тио Елинас и Серхио Канамасас ще проведат аеродинамичен тест на права съответно за отборите на Маруся и на Катерам тази седмица.

Елинас, който в момента е лидер в генералното класиране в сериите GP3, ще кара Маруся MR02 утре. Изпитанието ще се проведе на летище Кембъл във Великобритания. Той също така ще участва в тестовете за млади пилоти на Силвърстоун, предвидени за следващия месец, отново за Маруся.

Развълнуван съм от тази допълнителна възможност да карам колата на Маруся – каза 21-годишният Елинас, който е роден в Кипър. – Очаквах с нетърпение теста за млади пилоти от миналата есен и седмиците не минават достатъчно бързо. Имайки възможността да изпълня аеродинамичния тест тази седмица, ще означава, че вече ще съм запознат с колата и с процедурите на отбора. Междувременно се опитвах да се концентрирам върху сезона ми в GP3, тъй като искам да дам всичко от себе си. Бих искал да благодаря на отбора на Маруся за вярата, която показаха в мен. Надявам се да свърша добра работа, за да възнаградя това.

Серхио Канамасас ще кара болида на Катерам CT03 в сряда на френската писта Лурси-Леви. Испанецът е част от академията на пилоти на Катерам и този сезон се състезава за отбора в сериите GP2.

Участието на аеродинамичен тест с отбор от Формула 1 е следващата стъпка в развитието ми – коментира той. – Хубаво е, че имам възможността да помогна на тима да продължи с прогреса си, който прави тази година. Ще отида във фабриката в Лийфилд преди изпитанието за взимане на мерки за седалката и да прегледам подробния план за теста с инженерите. Без състезания в GP2 до Силвърстоун в края на юни мога напълно да се фокусирам в работата си в F1 за следващите няколко седмици.