Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тод и Денис критикуват Фетел

Тод и Денис критикуват Фетел

31
0
Гийом Роклен,Себастиан Фетел

Президентът на ФИА Жан Тод и главният изпълнителен директор на Макларън Груп Рон Денис разкритикуваха четирикратния световен шампион Себастиан Фетел заради коментарите му по повод новите задвижващи системи.

На въпрос какъв смята, че е звукът на двигателите през 2014 г., немският пилот на Ред Бул употреби нецензурно определение. И докато за част от наблюдателите това е израз на искреност и неподправеност, за други е проява на непрофесионално отношение. Според Тод и Денис в частност конкретният израз не е чак толкова голям проблем, колкото това, че Фетел би трябвало да е посланик на спорта.

Не бих очаквал подобно поведение от една икона на спорта, какъвто е Себастиан Фетел – четирикратен световен шампион и посланик на F1. Казването на нещо негативно от негова страна има голямо влияние. Ако бе дошъл при мен и бе споделил, че трябва някак да разгледаме проблема със звука, бих го изслушал, защото е влиятелна личност – заяви Тод.

Фетел трябваше да се срещне с президента на ФИА по време на уикенда в Бахрейн именно по повод коментара си, но подробности относно виждането им няма.

Да си световен шампион изисква достоен подход към всичко – коментира пък Денис пред Скай Спортс. – И дори ако се абстрахираме от езика, то отношението е погрешно. Простият факт е, че ако седеше в Мерцедес, той би бил безкрайно щастлив. Всякакви думички биха идвали от радост. Но би трябвало да помисли и за друго: че имаше период на негова доминация и нарушаването й от Мерцедес не му дава право да се отнася неуважително към задълженията си като световен шампион – допълни англичанинът.