Начало Други Тодор Дунев спечели титлата в дрифт шампионата King of Europe

Тодор Дунев спечели титлата в дрифт шампионата King of Europe

266
0
????? ?????,King of Europe 2010

Тодор Дунев си осигури титлата в дрифт шампионата King of Europe след последното състезание от календара на о-в Крит, състояло се през изминалия уикенд.

За българският пилот надпреварата приключи с качване на почетната стълбичка. С изпреварване Тодор спечели малкия финал срещу Капотис и се класира трети в Порт Крит. Този резултат пък гарантира на състезателя лидерското място в генералното класиране. Така Дунев, който през миналата година завърши трети в шампионата, се пребори с дрифт елита на Стария континент и спечели титлата.

В началото на сезона Тодор стартира със значително по-слаба кола от своите конкуренти. Впоследствие през сезона бащата на пилота – Бончо Дунев направи редица модификации по състезателния автомобил и на практика за всеки старт от шампионата Тодор разполагаше с нова еволюция на своя Nissan 200SX. В резултат до края на King of Europe 2010 той постигна три победи, едно второ и две трети места като единствено в Гърция не успя да влезе в топ 3.

Тодор Дунев е шестият шампион в европейската дрифт история като преди това титлата е била притежание на Пол Власблом (2005 и 2007 г.), Никола Хайер (2006 г.), Кийс Кок (2008 г.) и Адам Керени (2009 г.).

През настоящия сезон Дунев пое лидерството още в първия старт и до финала не даде шанс на действащия шампион Керени да защити титлата си.