Начало Рали Тодор Славов е спортист на Варна за 2010 година

Тодор Славов е спортист на Варна за 2010 година

366
0
Булбет Рали Тим,Тодор Славов

Пилотът на Булбет Рали Тийм Тодор Славов бе избран за „Спортист на Варна“ за 2010 година. Тодор получи поредното си признание, заради историческото класиране в Световния рали шампионат за млади пилоти, което постигна през тази година. Славов бе избран сред 51 кандидатури на спортисти от морския град.
Церемонията по награждаването се състоя в сградата на Община Варна и бе уважена от кмета на града Кирил Йорданов. Той лично връчи наградата на Тодор Славов и му пожела още по-големи успехи през следващата година.
„Изключително съм развълнуван. Това е едно голямо признание за мен и за целия отбор. Изминалият сезон бе най-трудния в кариерата ми, заради липсата на стабилна подкрепа, която да гарантира сигурност при участията ни. Показахме, че българските състезатели имат място в европейския и световен елит. Надявам се догодина да имаме възможността да се състезаваме при равни условия с нашите конкуренти, за да покажем, че можем да бъдем още по-добри“ – сподели Славов след официалната церемония.
Пилотът на Булбет Рали Тийм изпраща най-успешната година от кариерата си. След спечелването на историческото трето място в крайното класиране на Световния рали шампионат за млади пилоти, 26-годишният варненец бе избран за „Автомобилен пилот на годината“ журналистите на Прес авто клуб „България“ и спечели титлата „Шампион на шампионите“.
„Надявам се да получим подкрепата, която ни е нужна, за да осъществим плановете си за следващия сезон. Искаме да направим още една сериозна крачка в развитието си“ – завърши Тодор Славов.