Начало Други Тойота №7 поведе в 24-те часа на Льо Ман

Тойота №7 поведе в 24-те часа на Льо Ман

253
0
снимка: Тойота

Тойота №7 с пилоти Майк Конуей, Камуи Кобаяши и Хосе Мария Лопес е начело след първия 1 час в 24-те часа на Льо Ман. Зад волана на прототипа за това време беше Конуей, който натрупа 15 сек аванс пред Тойота с номер 8, която беше карана от Себастиан Буеми. Съотборници в екипа му са Казуки Накаджима и Фернандо Алонсо.

На старта Тойота 7 поведе с Конуей, следвана от другата с номер 8. Буеми блокира опита за атака на първия шикан от Rebellion №3, пилотиран от Густаво Менезес.

В хода на първата обиколка Менезес успя за кратко да изпревари Буеми, но швейцарецът си върна второто място в края на тура. Постепенно двете коли на Тойота се откъснаха напред. А Rebellion №3 бе притискан от двата прототипа на SMP Racing, пилотирани от Витали Петров и Стефан Саразен.

Водещите прототипи направиха първите си спирания в бокса около половин час след началото на надпреварата. След тях Тойота №7 имаше около 10 сек аванс пред тази с №8. На близо 40 сек бе Rebellion №3, следван от SMP Racing 11 и Rebellion №1.

До изтичането на първия час разликата между японските прототипи стана 15 сек. Менезес държеше 3-ото място на 35 сек от лидера, а 4-и и 5-и бяха Петров и Стефан Саразен с двата SMP Racing.

Rebellion №1, зад волана на който бе Бруно Сена, получи технически проблем и загуби около 1 минута и половина. Това го прати назад в общото класиране и на последно в клас LMP1.