Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тойота доволни от първия ден на Спа

Тойота доволни от първия ден на Спа

46
0

Прекрасно започна уикендът в Белгия за отбора на Тойота за разлика от този миналата седмица във Валенсия. Ярно Трули и Тимо Глок постоянно се движеха на челни позиции в класирането на тренировките преди неделната Гран при на Белгия. Следобед, когато сесията бе на суха писта, двамата бяха съответно със седмо и второ време. Хубавото време даде възможност да се събере информация за ревизираните крила на Тойота, с които е колата на тима на Спа.

– Спа е великолепна писта и е истинско удоволствие за пилотите, особено ако разполагаш с добър автомобил. Трудно е да се правят заключения от първата тренировка на мокро, но съм доволен, че съм втори следобед. Това е много окуражаващо. Има още някои неща, които могат да се подобрят – ще работим по тях и ще търсим перфектен аеродинамичен баланс – коментира Глок.

Главният рейс и тест инженер на японския отбор Дитер Гас също отбеляза положителните страни в представянето на тима. Той допълни, че е имало моменти на прегряване, но проблемът е решим преди квалификацията и състезанието.

– Очевидно има още работа, за да се измъкне максимумът от автомобила – каза и Трули. – На мен лично ми трябва повече механично сцепление в задната част на автомобила. Като цяло обаче съм много щастлив от резултатите днес. На мокрото трасе направихме няколко обиколки, колкото да видим поведението на болида в такива условия. Следобед пистата ставаше все по-бърза и по-бърза. Аз днес се съсредоточих върху състезанието – разясни деня си италианецът.