Начало Други Тойота начело в тренировката, Дювал претърпя тежка катастрофа

Тойота начело в тренировката, Дювал претърпя тежка катастрофа

64
0
Антъни Дейвидсън

Антъни Дейвидсън записа най-добро време за екип №8 на Тойота в свободната тренировка преди тазгодишното издание на 24 часа на Льо Ман. Сесията бе прекъсната заради тежка катастрофа на Люк Дювал (Ауди).

Най-бързият тур на Дейвидсън бе 2:23.652 мин. Минути по-късно Дювал, който бе зад волана на Ауди с №1, се разби на завоите Порше. Пилотът бе закаран в медицинския център. Малко след това бе съобщено, че е в съзнание, а състоянието му бе описано от организаторите като „окуражаващо”. Шефът на Ауди Спорт Волфганг Улрих обяви, че Дювал ще бъде транспортиран в болницата в Льо Ман.

Инцидентът стана, след като французинът бе постигнал най-добро време в първия сектор. Причината за катастрофата до момента не е ясна, но колата излита във въздуха и при падането удря огражденията първо с покрива. Дювал е в екипаж с Том Кристенсен и Лукас ди Граси.

Второ време в тренировката постигна Марсел Фаслер за Ауди №2 – на 0,324 сек зад Дейвидсън. Казуки Накаджима (Тойота №7) записа третото по сила постижение.

В LMP2 новото Лижие JS Нисан на OAK Рейсинг зададе темпото, следвано от Мърфи Орека, SMP Орека и Сигнатех Алпин.

Джанмария Бруни (AF Корсе Ферари) бе пръв в подреждането на GTE Pro, а в GTE Am първо време даде Ники Тиим (Астън Мартин).