Начало Други Тойота отлага дебюта на TS030 Hybrid заради инцидент

Тойота отлага дебюта на TS030 Hybrid заради инцидент

47
0
тойотА

Тойота Рейсинг отлага дебюта на модела си TS030 Hybrid, който трябваше да се състои в надпреварата 6 часа на Спа Франкоршамп (кръг от WEC – световния шампионат за състезание за издръжливост). Причината е инцидент по време на тестовете от миналата седмица. При него е повреден единственият монокок на екипа и съответно излизането на писта в реален старт ще се премести за по-късна дата.

Повредите по колата са твърде тежки, за да бъдат отстранени навреме, съобщиха още от тима. Нов монокок също не може да бъде произведен в срок, защото е необходимо да премине тестове за издръжливост и това няма как да се случи до състезанието на Спа.

Така вместо на 5 май автомобилите на Тойота ще дебютират на писта директно в 24 часа на Льо Ман през юни.

Много сме разочаровани да обявим това решение и съчувстваме на екипа, пилотите и феновете, очакващи Спа с такова нетърпение – заяви президентът на Тойота Рейсинг Йошиаки Киношита. – Прегледахме всичките си опции след инцидента, но за съжаление нямаме алтернативни варианти за действие.

Повече информация за хибридния модел на японската компания и връщането й в Льо Ман може да намерите в новия брой на списание ClubS1 (148).