Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тойота отново оглави класирането на Силвърстоун

Тойота отново оглави класирането на Силвърстоун

40
0

Ярно Трули оглави класирането през втория ден от тестовете на Силвърстоун.###Ярно Трули оглави класирането през втория ден от тестовете на Силвърстоун. Дори периодичните превалявания на британското трасе не можаха да попречат на японския тим отново да застане начело след като във вторник Ралф Шумахер бе най-бърз от всички останали.
Трули записа време от 1:21.420, като изпревари втория Райконен само с около десета от секундата. Италианецът изпробва различни гуми и настройки на болида си.
Алекс Вурц от Уилямс и Педро де ла Роса от Макларън записаха съответно трето и четвърто време. Австриецът следобед бе застигнат от хидравличен проблем, а в болида на Де ла Роса се появи маслен теч.
Марк Уебър също имаше теч на масло и то два пъти – сутрината и малко преди края на сесията. Пилотът на Ред Бул направи най-малко обиколки за деня – 33 и се класира седми.
Адриан Сутил от Спайкър остана накрая на таблицата като малко преди обяд колата му спря на пистата.
Тест пилотът на BMW Тимо Глог направи 82 тура. Той работи върху подобряване на окачването и аеродинамиката. Екипът обаче не успя да завърши всичко запланувано заради дъжда.