Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тойота разочаровани въпреки най-бързия тур на Глок

Тойота разочаровани въпреки най-бързия тур на Глок

55
0

Уикендът на Тойота приключи така трудно, както и започна. Пилотите на тима Ярно Трули и Тимо Глок финишираха в надпреварата по улиците на Валенсия съответно 13-и и 14-и, като най-бързата обиколка на немския състезател в последните обиколки едва ли е някаква сериозна утеха. Състезанието не започна добре от самото начало – Глок бе ударен в първите завои след старта, спука гума и се наложи да влезе в бокса за смяна.

– Жалко, че нещата тръгнаха така, защото в рамките на състезателната дистанция бяхме доста бързи, както бе и в Будапеща. След първия завой трябваше да мина от вътрешната страна, тъй като колите пред мен спираха рязко и се опитах да ги избегна. Тогава ме удариха и на практика всяка надежда за прилична позиция изчезна в този един момент. Натисках колкото можех в останалата част от състезанието, за да мога поне да събера информация и показахме какво би могло да бъде с най-бързата обиколка накрая – коментира не без съжаление Глок.

Съотборникът му Трули също като него бе с повече гориво в началото и успя след старта да спечели три позиции, но при положение, че тръгна от дъното на грида, нямаше особени надежди да стигне много напред.

Колата не се подобри [като поведение] спрямо квалификацията, когато имах сериозни проблеми с липсата на механично сцепление – обясни италианският пилот. – И днес бе същото, като грипът никакъв го нямаше за разлика от тренировките в петък. Дадох най-доброто от себе си, но не можех да направя нищо, за да подобря позицията си – допълни той.