Начало Други Тойота TS030 успешно направи 30-часово бягане на Пол Рикар

Тойота TS030 успешно направи 30-часово бягане на Пол Рикар

46
0
тойотА

Тойота направи първия си тест на дълга дистанция с хибридния TS030. Тренировките продължиха три дни и се проведоха на френската писта Пол Рикар. Най-дългото бягане бе 30 часа. То бе стартирано от Себастиен Буеми, след което в колата бяха още Хироаки Ишиура, Алекс Вурц, Никола Лапиер и Казуки Накаджима.

Основната цел на екипа бе да направи достатъчно дълго бягане, за да събере данни за поведението на колата. След успешното приключване на изпитанията следващата задача е да се изпипат подобренията за шестте часа на Спа-Франкоршамп – първата надпревара от WEC (World Endurance Championship), в който Тойота ще участват. Следващият тест е насрочен за април.

Приключихме наистина важни тренировки, допринесли за продължаващото ни развитие, издръжливост и изграждане на организация. Тестът бе изключително интересно изживяване. Очаквахме предизвикателства и не бяхме разочаровани! Доволни сме от резултатите и направените заключения, които ще ускорят подготовката ни за първото състезание – заяви техническият шеф Паскал Васлон.

Вурц също отбеляза, че с автомобила е направен прогрес, както и че духът в екипа е определено силен. За Буеми средата и начинът на работа бяха нещо ново. Той се подготви в симулатора на TMG и имаше представа какво да очаква, въпреки че реалността се оказа по-сложна.

От техническа гледна точка колата е много впечатляваща, въпреки че има още някои аспекти, по които да се работи. Това обаче е нещо нормално за настоящия етап на развитие. Направих няколко дълги серии и научих доста неща за надпреварите за издръжливост, като например карането през нощта, управление разхода на гориво, адаптиране на стила ми – обясни Буеми.