Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Точки за Буеми и Торо Росо

Точки за Буеми и Торо Росо

56
0

С четири точки се поздрави Себастиен Буеми след наистина силно представяне на пистата Жил Вилньов в Монреал и осмо място в Гран при на Канада.

– Суперщастлив съм, че взех точки, защото всъщност не очаквахме много [от състезанието] – призна швейцарецът. – Отборът свърши отлична работа, стратегията бе чудесна. Направих хубави битки, включително изпреварването на [Михаел] Шумахер, което не бе лесно, тъй като бяхме с еднакви гуми. Неговите бяха по-стари от моите, но той е истински боец. Иначе износването бе сериозно и затова решихме да направим три бокса, а не сме свикнали с това.

Буеми се притесняваше по време на надпреварата, тъй като от рано получи повреда в изпускателната система, но всичко бе наред. Той дори води в продължение на обиколка и заяви, че чувството било прекрасно.

– Осмо място, водих колоната и изпреварих Михаел. Какъв ден! – възкликна Себ.

12-и финишира пък Хайме Алгерсуари, като това бе позитивното за него в днешния следобед.

– Не ми беше лесно, въпреки че участвах в доста вълнуващи случки и изпреварвания. Най-хубавото беше, че тимът ми даде издръжлив автомобил, с който спечелих още ценен опит. Сега нямам търпение за Валенсия и да се върна на испанска земя – заяви той.