Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тони Фернандес планира да продаде Катерам Груп

Тони Фернандес планира да продаде Катерам Груп

25
0
Катерам

Тони Фернандес планира да продаде Катерам Груп според информация на малайзийското издание Едж. В компанията е включен и едноименният отбор от Формула 1.

Бизнесменът щял да се опита да вземе близо 600 милиона долара за компанията. В публикацията е цитиран близък до него източник, който обаче не е назован. Самият Фернандес не е дал коментар.

50-годишният предприемач и главен изпълнителен директор на нискобюджетния авиопревозвач AirAsia заяви в началото на годината, че може да продаде тима си от Формула 1, ако не е доволен от представянето му.

Посланието ми към 250-те души е, че трябва да дадат всичко от себе си тази година. Край – това е последният шанс. Дали сме ви най-добрата инфраструктура, най-добрите потенциални пилоти, но от всички вас зависи нещата да се получат. Не мисля, че ще продължа, ако екипът е в дъното. Нищо не е окончателно, но след пет години без точка търпението си има граници, както и парите, мотивацията и т.н. Затова годината е толкова важна. Трябва да усетя, че вървим нанякъде. Ако чувствам, че не сме в състояние да се състезаваме, то тогава трябва да се запитаме има ли смисъл (да оставаме)? Две секунди зад всички останали не е надпревара – не сме напреднали – обясни Фернандес по време на представянето на новия болид и пилотски състав.

Фернандес ограничи максимално участието си в ежедневното ръководство на Гран при отбора. Първоначалният му ентусиазъм бе огромен, но в течение на времето желанието му сам да контролира всичко се поизпари. Той назначи Сирил Абитебул за шеф на тима и сега много по-често може да бъде видян на мачовете на футболния си отбор Куинс Парк Рейнджърс, който тази година спечели влизане в английската Висша лига.

Предприемачът е 28-ми по богатство в Малайзия (според класацията на списание Форбс) с лично състояние от $650 млн.