Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо доволни, че са пред Заубер на грида

Торо Росо доволни, че са пред Заубер на грида

51
0

– Щастлив съм, че нещата все още се развиват малко по-добре от предсезонните ми очаквания по отношение на това къде ще се намираме в битката си със Заубер – откровен бе техническият директор на Торо Росо Джорджо Асканели след квалификацията за Гран при на Канада, в която неговите пилоти изпревариха тези на Петер Заубер. – Подозирам, че чисто технически може би изоставаме малко от тях в момента, но днес състезателите ни свършиха по-добра работа.

Той допълни, че отборът има някои нови компоненти, но един от тях не е проработил във вчерашните тренировки и това е струвало време на екипа за изпитването му. Според него надпреварата може да е наистина непредсказуема.

– По-рано тази година отборите помолиха Бриджстоун да произведат задни гуми с по-високо износване, за да станат надпреварите по-вълнуващи и сме на път точно това да видим утре – заяви Асканели.

Сравнително бяха Буеми и Алгерсуари, въпреки доста задните 15-а и 16-а позиции.

– Това бе горе-долу максимумът – заяви швейцарецът. – Пистата се подобри страшно много, така че ускорението и спирането бяха по-добре днес.

Испанският му съотборник обаче все още страдаше от липса на сцепление и не можеше да накара гумите да проработят като хората.