Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо доволни от липсата на технически проблеми

Торо Росо доволни от липсата на технически проблеми

35
0

Да направят възможно най-много обиколки бе целта на екипа на Торо Росо в свободните тренировки за Гран при на Великобритания. В екипа останаха доволни от липсата на технически проблеми и изпитаха различни конфигурации на колите си STR5, които ще анализират тази вечер преди да вземат окончателно решение кой вариант да използват за квалификацията и състезанието.

– Денят бе добър, даже по-добър от обикновено, ако се съди по времената ни. Видяхме наистина полезни подобрения след направените по настройките промени, а друг позитивен знак е, че успяхме да направим дълга серия с меките гуми – заяви Себастиен Буеми. – Чувствам се уверен за останалата част от уикенда, но трябва да продължим да работим упорито. Новата част ми харесва, въпреки голямата неравност на 11-и завой.

Хайме Алгерсуари от своя страна бе 18-и (на позиция зад съотборника си) и бе твърдо решен да разбере къде точно губи спрямо швейцареца.

– И тази писта е напълно нова за мен, нищо, че една част от нея е тотално непозната и за всички останали. Така че голямата част от днешния ден отиде в учене на трасето. Направихме добро сравнение между двата типа гуми. Освен това тази година всеки път, когато не познавам пистата, отбелязвам сериозен прогрес от петък до събота и очаквам това да се случи и сега – заяви испанският състезател.