Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Точки за Торо Росо, Лотус с двоен финал на Истанбул парк

Точки за Торо Росо, Лотус с двоен финал на Истанбул парк

40
0
Хейки Ковалайнен

Екипът на Торо Росо взе точки от Гран при на Турция благодарение деветото място на Себастиен Буеми.

Като цяло съм доволен и не мисля, че можехме да се справим по-добре – коментира швейцарецът. – Истина е, че в последните два тура загубих две позиции, но едва удържах волана на този етап – толкова силни бяха вибрациите от гумите. Не беше заради износване и ще трябва внимателно да анализираме случилото се, тъй като преди не се е получавало така. Но беше страхотно състезание, направих много изпреварвания, борих се упорито. Решихме да сме само с три спирания в пита. Продължаваме и да развиваме автомобила, тепърва ще идват нови компоненти, така че се надявам да продължим доброто си представяне.

С 16-а позиция се наложи да се примири Хайме Алгерсуари, но младият испанец също води сериозни битки в течение на надпреварата. При него имаше сериозно износване на задните гуми, довело до дестабилизиране на задната част.

Затова се наложи да направя четвърти бокс за нови гуми. Не знам защо съотборникът ми нямаше такъв проблем. Следващият старт обаче е особено важен за мен, тъй като ще е у дома – допълни той.

На Лотус пък малко не им достигна да се преборят с Пастор Малдонадо (Уилямс), но все пак целта за днес бе и двете коли да финишират, а тя бе постигната.

С Хейки [Ковалайнен] опитахме да се придържаме към два бокса, но износването на гумите бе по-високо от очакваното. След това в колата му се появи хидравличен теч (влияещ върху диференциала и DRS-а) и се притеснявахме, че няма да стигне до финала. Изключихме някои от системите, което направи болида крайно тежък за управление. Иначе щеше да бие Малдонадо – разясни техническият директор Майк Гаскойн.

Ярно Трули от своя страна рано смени първоначалните планове и премина към три бокса, което в неговия случай бе по-добрият избор.