Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо по-бавни от очакваното

Торо Росо по-бавни от очакваното

46
0
Гран при на Япония,Хайме Алгерсуари

16-и и 17-и се класираха пилотите на Торо Росо Себастиен Буеми и Хайме Алгерсуари в свободните сесии преди неделната Гран при на Япония.

– Направих впечатляващо завъртане във високоскоростен завой, но пък нямах никакви технически проблеми. Дадох доста добро време с меките гуми и според имаме ясна идея накъде вървим по отношение на реглажите. Сега обаче трябва да се потрудим доста, за да подобрим поведението й, въпреки че утре ще е съвсем различно, когато вали. Изглежда не сме толкова конкурентоспособни, колкото в Сингапур и на Монца, а е трудно да кажа точно защо – обясни швейцарецът.

Испанският му съотборник тества различни компоненти в първата сесия, което превърна тренировката в по-сложна за него от обичайното – още повече, че колата му бе трудна за управление.

– Допуснах и няколко грешки, като на моменти ми бе сложно да удържа болида на пистата – призна Алгерсуари. – Следобедът премина значително по-добре, въпреки че ни липсва скорост в сравнение със Сингапур. Сега можем да анализираме данните и да потърсим подобрение за утре, но аз ще съм доволен, ако квалификацията е на мокро – допълни той.