Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо: Разочароващ сезон досега

Торо Росо: Разочароващ сезон досега

35
0

Екипът на Торо Росо има разочароващ сезон досега. Това смята техническият директор на тима Джеймс Кий. Според него колата има потенциал за по-добри резултати, които да издърпат тима по-напред в класирането. До момента тимът от Фаенца е на 7-о място при конструкторите с 31 точки, но само на 8 т. от 5-ата позиция, на която се намира Форс Индия. Според Кий двамата пилоти Макс Верстапен и Карлос Сайнц са можели да спечелят доста повече точки, но повреди по двигателя или грешки на състезателите и отбора са ги лишили от това.

„Сезонът бе доста противоречив досега, заяви Кий пред „Аутоспорт”. – Точките, които спечелихме, още не са достатъчно добри. Има много причини за това. Някои от тях бяха извън нашия контрол и това е много разочароващо. Имаме тонове потенциал и всичко изглежда добре, но после нещо се обърква. И започваш да се чудиш как по дяволите се случи това?”

Един от разочароващите уикенди според Кий е този в Монако, където тимът му взе само една точка. При положение, че Сайнц и Верстапен бяха 8-и и 10-и след квалификацията. Карлос обаче беше пратен на дъното заради пропуснато претегляне от ФИА, а Макс се удари в Ромен Грожан на първия завой и отпадна.

Лош беше уикендът за тима и в Бахрейн, където и двамата състезатели не завършиха, а преди да отпаднат бяха далеч от зоната на точките.