Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо с най-добри тестове в историята на тима досега

Торо Росо с най-добри тестове в историята на тима досега

34
0

Предсезонните тестове на Торо Росо в Барселона в края на февруари и началото на март за били най-добрите в историята на тима. Това смята шефът на екипа от Фаенца Франц Тост. По-малкият отбор на Дитрих Матешиц успя да навърти с пилотите си Макс Верстапен и Карлос Сайнц общо 1049 обиколки за 8-те дни изпитания и беше втори по този показател след Мерцедес (1274 тура).

Новата кола STR11 показа чудесна издръжливост, въпреки че беше завършена в последния момент заради промяната към задвижващите системи на Ферари от досегашните на Рено. Екипът имаше някои проблеми и повреди в първите дни, но като цяло нещата преминаха много добре. Заради липсата на време в първите 4 дни от изпитанията тимът дори трябваше да използва временна цветова схема, докато бъде подготвена новата, която дебютира за останалите 4 сесии от 1 до 4 март.

„Беше позитивна изненада, заяви Тост. – Не очаквахме, че ще можем да направим толкова много обиколки след последните 2-3 месеца здрава работа, за да довършим колата. Когато за първи път видях скоростната кутия и как тя е поставена в колата се чудех как ще тестваме нейната издръжливост. Трябва да потвърдим показаната досега надеждност и в състезанията. Но за момента съм много доволен от нея. Направихме най-добрата подготовка от съществуването на тима (2006 г.) и събрахме толкова много данни и достигнахме много добро ниво.”

Тост заяви още, че целта на Торо Росо е да завърши на 5-о място при конструкторите този сезон и за целта екипът да се представя добре във всички състезания и да печели редовно точки.