Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо се примираха с позициите си

Торо Росо се примираха с позициите си

54
0

15-и и 16-и се класираха пилотите на Торо Росо Себастиен Буеми и Хайме Алгерсуари, но позициите им ще се променят след прилагането на наложените днес санкции на различни пилоти. Техническият директор на отбора Джорджо Асканели заяви, че това представяне е прилично с оглед на факта, че тимът няма големи подобрения като останалите екипи.

– В момента обаче просто нямаме капацитет за подобно нещо. Но пък от друга страна се справихме по-добре от очакваното. Срамота е, че Себастиен не можа да направи чиста обиколка във втората част. И докато в случая с [Нико] Розберг ситуацията бе просто лошо стечение на обстоятелствата, то с [Виталий] Петров ми се струва, че беше нарочно. В същото време всички страдат от подобни задръствания. Хайме свърши добра работа – коментира още Асканели.

Буеми също призна, че е очаквал по-добра позиция на грида, но не е успял да използва потенциала на болида си заради трафика. Разликите във времената на състезателите от 12-о до 15-о място се събраха в минималните 0,165 секунди.

– Така че като цяло не съм особено щастлив от представянето си, но сега трябва да се съсредоточим върху утрешното състезание, което определено ще е дълго и трудно. Първата ми цел ще е да финиширам без катастрофи, както ми се случва твърде често напоследък, а след това – да спечеля точки – призна Буеми.

Алгерсуари се примири със своята позиция, тъй като е наясно, че STR5 ще се подобри в някакъв момент от сезона.

– Направих най-доброто и в края на втория квалификационен сегмент постигнах наистина добър тур. Симулацията ни на надпревара вчера премина добре, а това е обнадеждаващо. Затова оставам уверен и се надявам да не вали – допълни испанецът.