Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо ще правят тестове на F-duct системата си в четвъртък

Торо Росо ще правят тестове на F-duct системата си в четвъртък

37
0

Торо Росо ще направят няколко теста на права отсечка в четвъртък, за да се опитат да настроят F-duct системата си достатъчно добре, че да могат да я ползват в Гран при на Сингапур.

За първи екипът пробва системата си точно преди седмица, когато Себастиен Буеми направи няколко теста на права отсечка на Вайрано, а след това кара с нея и по време на свободните тренировки на Монца.

„Все още едва започваме да я тестваме и затова тя се нуждае от още много работа. Затова и я свалихме след само няколко обиколки на Монца“, обясни Буеми.

Всъщност Торо Росо изобщо нямаха намерение да ползват F-duct в надпреварата на Монца, като карането със системата в петък бе само с тестова цел.

В четвъртък тестовете на Вайрано ще направи Хайме Алгерсуари, който освен F-duct технологията ще използва и системата за обдухване на дифузьора на Торо Росо, като целта е всичко да бъде наред за състезанието в Сингапур.

F-duct системата ще бъде забранена в края на годината, затова е важно отборът да успее да я използва в състезание колкото се може по-скоро, за да не останат разходите по разработката й напразни.