Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо спечелиха точка

Торо Росо спечелиха точка

27
0
Гран при на Япония,Себастиен Буеми

Тимът на Торо Росо спечели точка в Гран при на Япония благодарение на десетото място на Себастиен Буеми в надпреварата на пистата Сузука. Швейцарецът определи надпреварата като добра за себе си и бе щастлив от постигнатото.

– Имаше обаче и леко разочарование. Към края настигах [Рубенс] Барикело, при това със секунда на обиколка. Ако бях сложил меките гуми по-рано, щях да съм още по-бърз и можеше да имам шанс да го задмина. Проблемът ми с пода от квалификацията не помогна – за първи път не стигнах втория сегмент – допълни Буеми.

Съотборникът му Хайме Алгерсуари финишира на най-неблагодарното място – 11-и, първи извън зоната на точките. 20-годишният испанец се надяваше да вземе по-добра позиция на грида, а в надпреварата натискаше колкото може.

– През втората половина на надпреварата [Камуи] Кобаяши бе значително по-бърз от мен, но това не е причина да го пускам да ме изпревари. Затова и се борих толкова упорито, че се ударихме и трябваше да спра за нов нос. Надявам се отборът да е останал доволен от поведението и решимостта ми в тази ситуация – каза Алгерсуари.

Една точка е по-добре от нищо, бе обобщението на шефа на отбора Франц Тост. Той допълни, че тя е дълго чакан (чак от Гран при на Европа досега) морален стимул за целия тим.