Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тост: Албон прилича на Макс в разбирането на техниката

Тост: Албон прилича на Макс в разбирането на техниката

732
0
Алекс Албон, Франц Тост
Алекс Албон и Франц Тост; снимка: Ред Бул Контент Пуул

От Иван Тенчев, наш специален пратеник на Спа-Франкоршамп

Интересно сравнение направи днес шефът на Торо Росо Франц Тост между новата звезда във Формула 1 Макс Верстапен и ангажирания за негов съотборник в Ред Бул Алекс Албон.

„Макс беше много по-агресивен и направи не малко инциденти в началото на кариерата си при нас през 2015 г.”, спомни си Тост

„Алекс имаше много добри състезания в началото на тази година. А това, по което си приличат, е общуването с инженерите, разбирането на техниката, работата с екипа. Макс дойде при нас направо от Формула 3 и мнозина казваха, че не е готов. Но той направи тестове и след това много бързо демонстрира страхотен контрол над колата. Имаше изключителна скорост, много бързо учеше и свикна с всичко.”

Според Тост Албон е демонстрирал подобен потенциал и няма причина да се притеснява от Макс. Верстапен вече има сериозен опит и е наистина много силен. Шефът на Торо Росо обаче смята, че Алекс просто трябва да следва собствените си програми.

Тост разказа още, че с тима му са приели с добре дошъл обратно и Пиер Гасли, който всъщност прекара и доста малко време в големия екип

„Той дойде в кабинета ми и каза, че все едно вчера сме били в него, а всъщност познава отлично инженерите, механиците и би трябвало да се почувства у дома си. След случилото се с Дани Квят и екипът вече има и опит как по-лесно да помага в адаптацията на един пилот отново към колата на Торо Росо.”

Според австриеца това наистина не е лесно, защото болидите са доста различни. Той обаче е убеден, че Пиер ще се справи. Според Тост Гасли не би трябвало да има проблем с мотивацията, защото където и да си във Формула 1 просто няма как да не работиш на 100%. Трябва да се опитваш да дадеш всичко, още повече в подобна ситуация.