Начало Избрани Тост: Де Врис веднага ще успее да се адаптира към F1

Тост: Де Врис веднага ще успее да се адаптира към F1

620
0
Франц Тост и Ник де Врис
Франц Тост и Ник де Врис, снимка Ред Бул Контент Пуул

Франц Тост изрази впечатлението си от Ник де Врис малко преди началото на тестовете в Бахрейн. Шефът на Алфа Таури вярва, че нидерландецът ще „събуди“ отбора от Фаенца след трудния сезон 2022.

Де Врис изпробва няколко от новите автомобили в F1 през 2022 г. 28-годишният състезател бе зад волана на машините на Мерцедес, Уилямс, Астън Мартин и дори тази на Алпин от 2021 г. В същото време той опита да защити световната си титла във Формула Е с Мерцедес и се включи в клас LMP2 на 24-те часа на Льо Ман.

Тост обясни, че скорошният пробег на Де Врис в F1, както и цялостният опит, който е натрупал в други категории, са му позволили да предложи полезна обратна връзка, когато е тествал за Алфа Таури в Абу Даби миналия ноември. Нидерладецът на практика е казал интересни неща на екипа, свързани с някои от недостатъците на AT03

„Ник се справя наистина добре. Той е много опитен. Веднага се вижда и усеща, че той е на 28 години и вече е спечелил много състезания и шампионати“, сподели Тост.

„Де Врис веднага ще успее да се адаптира към F1. Очаквам той да се представи добре още в първата си квалификация с нашия отбор“, каза шефът на Алфа Таури.

„Винаги когато пристига нов пилот, особено ако не е такъв, който идва от по-ниски серии, той внася някакъв принос и някакви технически идеи. Честно ние имахме късмет заради това че миналата година Ник беше в контакт с много отбори и много автомобили.“

„Смятам, че нашите инженери получиха добра техническа обратна връзка от негова страна особено след теста в Абу Даби. Тогава той направи много обиколки и за щастие се оплака много от автомобила. Честно казано това си беше сигнал за „събуждане“ на инженерите. Надявам се, че ще можем да му осигурим автомобил, който да подхожда на неговия стил на каране“, обясни Тост.

Шефът на Алфа Таури обясни подробно с какво е допринесъл Де Врис след теста в Абу Даби.

„Той допринесе за събирането на толкова много информация. Това ми хареса. Беше ми толкова смешно когато инженерите казваха през сезона, че решенията ни са добри. Аз винаги им казвах: „Добре, но вижте къде сме в шампионата на конструкторите.“

Накрая Тост изрази впечатлението си от начина, по който работи Де Врис.

„Впечатлен съм от професионалното му отношение, дисциплината, обратна връзка, както и по отношение на симулатора. Той има идея за промяна на методите на работа. Затова очаквам той да има голям принос и след теста в Бахрейн.“

„Де Врис не трябва да се чувства като новобранец. Както вече споменах, той е толкова опитен. Той е печелил състезания във всяка категория и печелил е шампионати. Затова вярвам, че той е наистина правилния човек за нас“, допълни шефът на Алфа Таури.

Де Врис участва в днешния първи ден от предсезонните тестове в Бахрейн. Нидерландецът пое управлението на болида на Алфа Таури в следобедната сесия.