Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тост смята, че ще е несправедливо сезонът да започне без няколко отбора

Тост смята, че ще е несправедливо сезонът да започне без няколко отбора

2815
0
Нико Хюлкенберг, Рено
снимка: Рено

Ще е несправедливо да има състезание от F1 в Австралия, без участието на някои от отборите в шампионата. Това смята шефът на Алфа Таури Франц Тост. Днес организаторите обявиха, че надпреварата ще се състои, въпреки коронавируса COVID-19.

Не е ясно обаче дали всички отбори ще успеят да пристигнат за състезанието в Мелбърн. В много страни вече има ограничения за влизане на граждани от Италия, където вирусът се разпространи бързо. А във Формула 1 има 2 отбора, базирани в Италия. Това са Ферари и Алфа Таури.

Заради COVID-19 вече беше отложена Гран при на Китай, която бе планирана за 17-19 април, както и първите 2 кръга от новия сезон в MotoGP. Засега не е ясно как ще реагират шефовете на F1, ако някой от отборите не успее да пристигне в Мелбърн за първия кръг от сезона на 13-15 март.

„Ако някои от тимовете не могат да се състезават в Австралия, ще бъде нечестно да започнем сезона“, каза Тост. „Това ще е голяма загуба за всеки отбор, независимо кой е той. Аз съм оптимист, че ще имаме 22 състезания този сезон. През ноември и декември ще имаме много време за провеждане на надпревари, а също и през август.“

В тази връзка шефът на Ферари Матия Биното заяви, че всеки евентуален проблем с достигането на служители на тима в Австралия може да окаже влияние и върху клиентските тимове на Скудерията – Алфа Ромео и Хаас. Те ползват задвижващи системи и компоненти от Ферари.

От Скудерията на този етап с официално съобщение потвърдиха пътуването и участието на тима в първите 2 кръга от сезона в Австралия и Бахрейн.

Не е ясна ситуацията и с италианския производител на гуми за F1 Пирели. Той трябва да достави продуктите си в Австралия и да изпрати до там необходимия персонал, който да се погрижи за тях.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter