Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Австралия ще се състои, твърдят организаторите

Гран при на Австралия ще се състои, твърдят организаторите

2939
0
Гран при на Австралия, Мелбърн, Албърт парк
снимка: Пирели

Гран при на Австралия ще се състои по план. Това заяви шефът на организаторите на състезанието Андрю Уестакът. Заради коронавируса COVID-19 има съмнения относно провеждането на надпреварата в Мелбърн, която трябва да бъде на 13-15 март.

Снощи беше отложено състезанието в Катар от MotoGP, а според неофициална информация това в Тайланд също ще бъде отменено. Последното трябваше да се състои на 20-22 март и да е 2-и кръг от шампионата.

Според Уестакът обаче за състезанието в Мелбърн от Формула 1 няма да има проблеми. Той даде пример как миналия уикенд в страната се проведе първият кръг от световния шампионат по Супербайк.

„Имахме много италиански отбори и пилоти, много японски мотори и механици от целия свят, каза босът пред Sydney Morning Herald. – Те дойдоха в страната и след това си тръгнаха, като нямаше проблеми.

F1 потвърди, че Гран при на Австралия ще се състои. След като се вземат нужните предпазни мерки и се спазват всички медицински и правителствени съвети, а хората вършат правилните неща, ние трябва да можем да проведем събитието.

Имаме стабилна подготовка по отношение на здравеопазването, безопасността и управлението на спешни ситуации за всяко събитие. Ние ще продължим да работим съвместно със здравните агенции и свързаните с тях правителствени и спешни организации и следим отблизо ситуацията.“