Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тото Волф: Да, преговаряме с Райконен, но Бианки и Ботас също са...

Тото Волф: Да, преговаряме с Райконен, но Бианки и Ботас също са варианти

58
0
Жул Бианки

С наближаването на Гран при на Абу Даби се засилват и слуховете, че присъединяването на Кими Райконен към Уилямс ще бъде обявено именно на пистата Яс Марина Бей. След като през седмицата се появи информация за това, че Сър Франк Уилямс е търсил средства в Катар, вероятно за да привлече световния шампион за 2007 г., то в края й един от акционерите в тима потвърди, че с финландеца се водят разговори.

Тото Волф сподели, че дискусии се провеждат както с Райконен, така и с третия пилот на Ферари Жул Бианки.

Да, вярно е. Възможността за Кими Райконен се разглежда. Историята не е само за предизвикване на внимание, водят се сериозни преговори, но това е само една от няколко опции. Решението ще бъде стратегическо. Имаме вариант в лицето на Бианки, а Валтери Ботас си струва да се обмисли поне за петъчните тренировки – заяви Волф пред Kronen Zeitung.

Настоящият титуляр Рубенс Барикело сподели наскоро в Туитър акаунта си, че слуховете са много, но трябва да се изчака, а и той работи невероятно упорито по това да си осигури конкурентоспособен автомобил за догодина. Бразилецът все още може да остане в тима, като вероятно от Гроув са поставили определени условия за това. Сред имената на възможните кандидати се спряга упорито и това на Адриан Сутил, който пък в Индия разбра, че решението кои ще са състезателите на Форс Индия през 2012 г. ще бъде взето далеч по-рано от първоначалния обявения срок (средата на декември).