Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тото Волф изненадан от слабото представяне на Ферари

Тото Волф изненадан от слабото представяне на Ферари

2344
0
Матия Биното, Тото Волф
Матия Биното и Тото Волф; снимка: Спас Генев

Според Тото Волф представянето на Ферари през този сезон определено не е на нужното ниво. Шефът на Мерцедес смята, че вината е на определени ръководители на отбора.

Тази година предстои годишнина за Ферари, а следващите два състезателени уикенда са домашни за тима от Маранело. С оглед на формата до момента, много хора се страхуват каква ще бъде скоростта на Ферари, имайки се предвид проблемите с двигателя, които тимът изпитва от началото на сезона.

„Ферари е най-успешната марка във F1. Представянето на екипа в момента не е добре за спорта. Съчувствам на тифозите и служителите на тима. В крайна смета човек трябва да знае приоритетите, които са поставени и да се види откъде произлиза липсата на скорост. Никой от Ферари не заслужава такива резултати“, сподели Волф.

Ситуацията в момента във Ферари не показва особени признаци за подобрение. След квалификацията на Спа, Шарл Льоклер нямаше представа на какво се дължи това слабо представяне.

„Честно казано трудно намирам обяснение за проблемите в момента. Това е голяма крачка назад за Ферари спрямо всички други.  Трябва да намерим основния проблем в представянето си и да го решим възможно по-скоро. Денят за нас определено не бе добър. Разбирам разочарованието на нашите фенове. Утре ще опитаме да направим всичко възможно по силите си, но не очаквайте чудеса“, сподели Шарл Льоклер.