Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тото Волф отрече, че ще се вижда с Верстапен в Маями

Тото Волф отрече, че ще се вижда с Верстапен в Маями

1136
0
Тото Волф, Люис Хамилтън
Тото Волф и Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Тото Волф отрече, че ще се вижда с Макс Верстапен, баща му Йос и мениджъра му Раймонд Вермюлен в Маями. От около седмица се тиражира слух за такава среща. Твърди се, че от Мерцедес щели да предложат на Верстапен $150 млн. заплата, позиция на посланик на марката и място за ментора му Хелмут Марко. Говореше се, че на срещата щели да присъстват дори големите шефове на Даймлер и Инеос – Ола Калениус и Джим Ратклиф.

„Това е един от слуховете. Хората си измислят срещи, въобразяват си какво се случва с пилотите. Но такива неща стават зад затворени врати и всичко, което се носи в публичното пространство, всъщност не е точно“, заяви Волф по време на събитие в Ню Йорк

След това Волф бе попитан дали Мерцедес се опитва да привлече Ейдриан Нюи. Преди дни бе оповестено, че легендарният конструктор ще напусне Ред Бул. Твърди се, че има оферти от Ферари и Астън Мартин, но Мерцедес не се споменава.

„Ейдриан Нюи е инженер икона във Формула 1 със страхотни постижения. Мнозина обсъждат какво би могъл да прави, дали ще напусне Ред Бул или не. Аз просто наблюдавам като фен“, заяви Волф.

Събитието в Ню Йорк бе заедно с партньора на тима на Мерцедес в F1 WhatsApp. То включваше специално осветяване на Емпайър Стейт Билдинг и отбелязване създаването на ново емоджи – на състезателен автомобил. Люис Хамилтън направи специална демонстрация по прочутото Пето авеню. В нея участваха болид F1 W12 и модел в реален размер на новото емоджи.

„Това беше епично! Беше невероятно да видя хората и вълнението им. Невероятно е, че имахме възможност да направим нещо такова“, коментира Хамилтън

Тото Волф добави, че през последните 12 години е организирал и участвал в много събития, но това било „върхът“.

„Да видиш Пето авеню затворено, за да може автомобил на Мерцедес от Формула 1 да направи демонстрация, е забележително. Наистина забележително, дори нюйоркските стандарти! Фантастично е, че имахме възможност така да отбележим партньорството си с WhatsApp. Използваме приложението за комуникация, която е от жизненоважно значение за отбора ни“, добави Волф.