Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тото Волф ще преподава в Harvard Business School като гост лектор

Тото Волф ще преподава в Harvard Business School като гост лектор

469
0
Тото Волф, Харвард
снимка: Мерцедес

Тото Волф ще преподава в Harvard Business School като гост лектор. 51-годишният австрийски милиардер е акционер, главен изпълнителен директор и шеф на тима на Мерцедес във Формула 1. В MBA програмата на Харвард той ще споделя възгледите и опита си от ръководството на екип във висококонкурентна среда, организационна култура и лична ефективност, придобити в Гран при. Под ръководството на Волф тимът от Бракли спечели 8 поредни титли при конструкторите и 7 при пилотите в F1 за 10 години.

Поканата идва, след като професор Анита Елберсе от Harvard Business School получи достъп до тима на Мерцедес през сезон 2021. Тя наблюдава как отборът се подготвя, състезава и анализира представянето на тима. Резултатът е проучване, в преподаването на което Волф взима лично участие. Опитът на Волф по отношение ръководството на F1 екип е синтезиран в 6 лекции.

Елберсе и Волф ще водят заедно лекции през януари 2024 г. Краткият курс ще е достъпен за първа и втора година MBA студенти.

„За мен е чест и привилегия да продължа работата си с изключителните млади умове в Харвард“, коментира Волф

„Когато и да стъпя в тамошния кампус, се вдъхновявам от любопитството и амбицията на студентите. Енергията ми се увеличава благодарение на специалната среда, която те създават заедно с брилянтните си преподаватели.“

„Нямаме търпение да приветстваме Тото отново при нас“, допълни професор Елберсе.

„Лично съм наблюдавала каква огромна полза имат студентите от лекциите относно неговия път и опит във висококонкурентна бизнес среда. Той притежава дълбоки познания какво е изисква, за да управляваш невероятно успешен спортен отбор. Уверена съм, че ще допринесем в немалка степен за развитието на утрешните лидери.“

Анита Елберсе е в харвардския университет от 2003 г. Една от областите, в които се развива и съответно преподава, са бизнес проучвания на различни спортни дисциплини, техните медийни и шоу страни. Сред проучванията ѝ са сделките за телевизионни права на НФЛ за $110 млрд. и развитието на футбола с оглед бъдещите планове на ФИФА.

Участието на Тото Волф за кратък курс от лекции е възможно благодарение на специална програма на Harvard Business School. Тя е създадена, за да привлича специалисти от реалния живот, които да обучават студентите редом с обичайните им преподаватели.