Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тото Волф търси купувач на тима на Мерцедес

Тото Волф търси купувач на тима на Мерцедес

3521
0
Тото Волф
Тото Волф; снимка: Спас Генев

Тото Волф търси купувач на заводския тим на Мерцедес за 2021 г. Това твърди известният немски репортер Ралф Бах, който пише за F1insider.com.

От няколко месеца има сериозни спекулации, че немският концерн се готви да напусне F1. И да остане само като доставчик на двигатели, както беше в периода 1994-2009 г.

Според Бях най-заинтересовани да купят тима от Бракли биха били руският милиардер Никита Мазепин, който през 2018 г. искаше да придобие тогавашния екип на Форс Индия, Лорънс Строл и Роджър Пенске.

Самият Волф също притежава акции в Мерцедес, но едва ли сам би се наел да финансира тима.

Освен това има слухове, че той може да заеме поста на Чейс Кери, като изпълнителен директор на Либърти Медия.

Бившият бос на F1 Бърни Екълстоун смята, че в момента Волф води преговори със Строл, за да му продаде тима на Мерцедес. Има и вариант двамата заедно да купят тима.

Канадецът е на път да закупи контролния пакет акции в Астън Мартин. Екълстоун твърди, че не вижда смисъл в това Мерцедес да остава в спорта като заводски тим след всичко постигнато.

„Защо Мерцедес да продължава да харчи толкова много пари за отбор в F1, при положение, че те спечелиха всичко“, каза британският милиардер. „По отношение за имиджа, за компанията постигнатото е напълно достатъчно, за да прави маркетинг с хибридни двигатели.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter