Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тото Волф: Трябва да анализираме стартовете

Тото Волф: Трябва да анализираме стартовете

44
0

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф остана изключително доволен от двойната победа на тима в Гран при на Великобритания, в която Хамилтън спечели, а Розберг завърши 2-и. Той обаче заяви, че тимът му внимателно ще разследва стартовете на двамата и причината за тяхното бавно потегляне. Люис и Нико се озоваха на 3-а и 4-а позиция в първия завой, като бяха изпреварени от двете коли на Уилямс.

„Перфектно състезание и страхотен резултат за тима, заяви Волф. – Трябва да анализираме какво се случи на старта. Пилотите на Уилямс потеглиха като ракети, като и двамата ни пилоти се оплакаха от лошо сцепление. След това обаче знаехме, че можем да изкараме по-дълго с едни и същи гуми спрямо тях. Затова направихме агресивен първи стоп с Люис, което го изведе начело. Ключовото нещо беше качеството на питстопа. Спечелихме почти секунда спрямо Маса при него.”

Волф добави, че е горд от начина, по който в екипа се справиха с променливите условия във финалните етапи на състезанието: „Люис сложи интермедия и след това просто контролираше състезанието. Нико спря обиколка по-късно и завърши втори. Решенията бяха взети спокойно, умно изпълнени при трудни обстоятелства.”